onsdag den 4. maj 2011

Kære læser

Jeg er lige kommet hjem fra en tur til Golan med Jakob, præst i Jerusalem, Knut Arne, Lea, Mette og Kirsten.
Igen en vidunderlig tur, og der følger naturligvis billeder nedenfor...
Det sociale var utrolig godt, selvom vi var forholdsvis forskellige som personer.
Fysiske udfordringer var der nok af både for trænede og bedre trænede - her skal PræsteJakob have en stor tak for at tilrettelægge på en måde, der tilgodeså enkeltpersoner, samtidig med at fællesskabet havde førsteprioritet.
Og igen viste den israelske natur, at den har mere end sten, sand og badevand at byde på, men det er vist heller ingen hemmelighed længere!
Udsigt ud over Yehudia og Meshushim-kløfterne.. tror jeg nok..
Reje-springet... det ender godt!
Ren idyl!!!

Inden turen - som startede mandag og varede til onsdag - var det naturligvis weekend med gudstjenester, og det var blevet tid til den prædiken, jeg har fast én gang i måneden.
Teksten var om disciplene, der møder Jesus om aftenen påskedag og dernæst en uge senere igen, hvor Thomas også var tilstede. - En fantastisk tekst, bl.a. om tvivl, at prædike ud fra, og da jeg ser, at der sidder et par unge fyre, fra en kristen amerikansk familie, som kæmper en del med tvivl og spørgsmål til troen, og at der oveni dukker en kirkefremmed dansker op (hun kender en af de unge i menigheden), blev motivationen bestemt ikke mindre.
Jeg sagde noget om, at Jesus ikke roser os for tvivlen, men anerkender og imødekommer den, og bagefter nogle ord om, hvor troværdig opstandelsen er + +.
Efterfølgende var det interessant at høre, at både amerikanerne og danskeren havde fået noget ud af det. Måske burde det ikke overraske, for evangeliet er jo for alle, men når jeg ser det i praksis bliver det noget andet. Dér bliver det til opmuntring og glæde.
Præcis på samme måde som evangeliet om syndsforladelse kan gribe vidt forskellige mennesker fra vidt forskellige kulturer, kan Jesu håndtering af tvivl også smelte vidt forskellige, skeptiske hjerter fra vidt forskellige kulturer.

Hav en fortsat glædelig uge!!!
Kh.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar